BRC - packaging 2020

Met glans hebben wij onze BRC - packaging industrienorm verlengd tot oktober 2021.

We behaalden dan ook de hoogste rating AA !

Samen met ons volledige team bereikten we deze knappe prestatie en blijven we onze normen hoog houden.

 

Nieuwe vacatures

14/03/2018

wij zijn momenteel op zoek naar:

Openbedrijvendag 2016

07/09/2016

Dagelijks zie je tientallen producten waar labels zorgen voor de finishing touch: shampoo, afwasmiddel, koekjesdozen, bier, spuitbussen... Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe deze gemaakt worden? Hoe we zo'n waaier van uiteenlopende kleuren bekomen? Welke medewerkers en machines zorgen voor een piekfijn resultaat? Bezoek ons op zondag 02 oktober en laat je onderdompelen in de grafische wereld !

Drukkerij Dejonghe pioniert met Fusion-technologie van Xeikon

15/06/2016

Drukkerij Dejonghe uit Ieper heeft op drupa geïnvesteerd in een Xeikon CX3 tonerpers voor labeldruk. De pers is uitgerust met een Fusion inkjet-module voor digitaal wit en een DCoat 330 inlijn afwerkingsmodule. De Fusion-unit is een pilootinstallatie.

Xeikon drupa

Tijdens de persconferentie van Xeikon op drupa werd aangekondigd dat de Fusion (Screen White) technologie voor het eerst in een echte productieomgeving wordt geïnstalleerd bij Drukkerij Dejonghe. De Fusion-module is een onderdeel van de eerste digitale pers van Drukkerij Dejonghe. De persconfiguratie bestaat uit drie gedeelten: de Fusion-module na het afrolsysteem voor het in inkjet spuiten van het wit, een vijfkleuren Xeikon CX3, een Dcoat 330-afwerkingsmodule (vernissen, lamineren, snijden, stansen, oprollen) van de Deense fabrikant Grafisk Maskinfabrik.

Fusion was tijdens Labelexpo 2015 een technologiedemonstratie op de Xeikon 3300-labelpers. Een transparante folie werd voor de invoer in de druktoren, met een dekkend wit beprint door middel van inkjet. Xeikon-medewerkers hebben het over 'screen white', waarmee ze verwijzen naar de dekkende eigenschappen van zeefdrukwit. Het hele proces is digitaal gestuurd. Xeikon zet zich hiermee af tegen de hybride persen die mechanisch worden geregeld en een combinatie zijn van digitale en conventionele druk- en afwerkingstechnieken.

Vijf generaties liggen aan de basis van Drukkerij Dejonghe. Birgit en Alexis Dejonghe (foto tijdens drupa) staan vandaag aan het hoofd van de labeldrukkerij. Het bedrijf beschikt over offsetpersen en smalbaanpersen waaronder 5 Gallus-flexodrukmachines. In 2015 werden 20 nieuwe drukgroepen geïnstalleerd. Momenteel wordt een nieuwe zeskleuren + lak Heidelberg XL 106 met Intellistart 1 geplaatst. De Xeikon CX3-pers met inline afwerking is de eerste digitale pers.

"We drukken veel cosmeticalabels. De digitale pers stelt ons in staat complexe en kwalitatieve etiketten in kleinere oplages op een economische manier te drukken. Het feit dat het dekkend wit buiten de Xeikon-druktoren op het transparant materiaal wordt geprint, biedt als bijkomend voordeel dat het vijfde tonerstation in de pers voor een andere kleur zoals oranje, blauw of groen kan worden gereserveerd. Dat zorgt voor een grotere kleurenruimte en een uitbreiding van het aantal Pantone-kleuren dat met de vijf kleuren kan worden gerealiseerd. In combinatie met de Fusion-technologie zullen we beschikken over een digitale productiemachine die tegemoet komt aan onze behoeften." aldus nog Birgit en Alexis Dejonghe.

Bron: Grafisch nieuws

Voor meer artikels, klik op onderstaande links:
Grafisch nieuws
Duomedia

Voor meer over onze producten klik hier

Welkom !

Een nieuwe frisse uitstraling voor onze website om u een beter beeld te geven van wat Drukkerij Dejonghe voor u kan betekenen. Via deze nieuwsberichten willen we jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen ons bedrijf. In de eerstvolgende maanden zijn er enkele grote veranderingen op til.

Nieuwsgierig? Hou dan vooral deze pagina in de gaten of volg ons via Facebook, Instagram en/of LinkedIn en lees het nieuws als eerste.

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren, onze gegevens staan telkens linksonder in beeld of gebruik het contactformulier. Wij helpen u graag verder !